Aktivitetsbasen
Årskalender
Billedarkiv
Cokassen
Fundraising
Hytter
Kogebogen
Leje, lån & køb
Mukufo
Sjove ideer
Skoven i skolen
Spejder Ting
Spejderportal
 
Info strategi
Målsætning
Vision 2010
 

Sofiendalsvej 98
9200 Aalborg SV

Husorden
Lokale reservation
 
Bliv spejder
Hvor i Aalborg
Spejder idéen
Spejder info
Uniform
Forside - Historien - Om siden - Organisation

Bliv blå spejder - Spejder info

 

Hvad kræves der?

Hvis du er 6 år eller derover, kan du begynde med det samme. Vi forventer ikke, at du fra starten får uniform, sangbog, tørklæde, sovepose eller nogle af alle de andre ting, man som spejder efterhånden får brug for.

Når du senere vil anskaffe dig en uniform, sangbog, tørklæde m.m., kan det købes i Spejdersport, der har en forretning i Bispensgade 28, 9000 Aalborg. Som spejder får du rabat, når du handler i Spejdersport.

Hvad koster det?

Prisen for at være spejder er forskellig fra gruppe til gruppe.
Men kontingentet ligger normalt mellem kr. 400,- og kr. 800,- for et helt år.
Herudover skal der betales for ture og sommerlejre.

Kan mine forældre også deltage?

God forældreopbakning er vigtig, hvis en spejdergruppe skal fungere optimalt. Derfor opfordrer vi også dine forældre til at tage aktiv del i gruppen og dens arbejde.

I mange grupper er der tradition for at arrangere aktiviteter, ture eller andet, hvor forældrene forventes at deltage.

Desuden vil vi også en gang imellem få brug for hjælp til kørsel, et arrangement eller andet. Her har vi tit stor glæde af positiv forældreopbakning.

Vær opmærksom på, at der hos den enkelte gruppe kan være forhold, som ikke er beskrevet her.

Hvilken afdeling?

Mikro: 6 - 8 år

Når mikroerne mødes en gang om ugen, er der fart på. Mikroerne leger og går på opdagelse i skoven, hvor vi kan finde sjove og spændende dyr og planter. Måske bygger vi endda huler ude i skoven.

Mini: 8 - 10 år

Minierne tilbringer meget tid ude i naturen. Og så begynder vi at tage på flere ture, ja, vi tager endda ud og sover i telt. Vi laver opgaveløb i skoven, arbejder med kort og kompas, og så øver vi os i at binde knob - måske bygger vi en bro, når vi har lært knobene.

Junior: 10 - 12 år

Juniorerne får et større ansvar. Patruljen skal f.eks. begynde at klare sig selv på de ugentlige møder. Vi træner i de grundlæggende spejderfærdigheder, og så tager vi af sted på længere ture, hvor vi tit sover i telt. Maden - den laver vi da selv over bål.

Spejder: 12 - 16 år

I troppen begynder spejderne selv at stå for det ugentlige patruljemøde med en jævnaldrende patruljeleder. En gang om måneden samles hele troppen til et fælles tropsmøde, som lederne planlægger. Spejderne er med til at træffe langt de fleste beslutninger. De grundlæggende spejderfærdigheder, dem kan vi nu - og vi bruger dem. Spejderne i troppen tager bl.a. på hejk, sejler på Danmarks åer eller overnatter i det fri.

Senior: 16 - 23 år

Seniorerne vælger selv deres egen leder. Seniorernes aktiviteter spænder vidt, fra helt store projekter, der strækker sig over flere måneder, til en tur i teatret. Vi kan også finde på at tage til Norge for at vandre i fjeldene. Vi prøver at klare os selv i naturen, hvor hjælpen ikke altid er lige ved hånden. Vi bestemmer selv, hvad vi vil lave - mulighederne står åbne.

Klik på kortet, og find den gruppe der er nærmest din bopæl.
 

JB-Posten er en mail service, der informerer dig om ændringer i Divisionens kalender samt offentliggørelse af nyheder. Læs mere og tilmeld dig her.

 
DDS
Grønt netværk
Spejdermuseet
Spejdersport
Tyvdalhøj Spejdercenter
 

Brugernavn:

Password: